четвртак, 19. март 2015.

Prelivena projara

Ovo je jedna vrsta projare vrlo socna  i ukusna , ovo je nesto sto morate da probate i imate u svojim receptima.Ja sam  vrlo zadovoljna sa ovim receptom , po mom misljenju jedan od boljih....ali to je stvar ukusa.



Recept,
3 jaja,
 2 dec brasna,
1 dec kukuruznog brasna ( polenta)
2  dec griza,
1½ dec ulja,
 2 dec mleka prasak za pecivo i
 250 grama sira i
soli

Za prelivanje vec gotove pecene proje ide 2½ dec mleka.
Umuti jaja pa dodati  mleko ulje i na kraju sve suve sastojke brasno , kukuruzno i griz sa praskom za pecivo i malo soli ( po ukusu )
. Ddati na kraju izmrvljeni sir ( 250 grama)
Peci u podmzanoj formi/ tepsiji od 22 do 24 cm. Peci na 220 stepeni  20 minuta.
 Pecenu proju izvuci iz rerne i preliti sa 2½ dec hladnog mleka. Vratiti u rernu jos nekih 5 minuta.

 Ovako je bila servirana prvi put kad sam je pravila,,,,
 A ovako socno je izgledala unutra....

Нема коментара:

Постави коментар