среда, 27. мај 2015.

Fritirane banane i sladoled


Fritirane banane servirane sa sladoledom i sosem od djumbira su me odusevile kada sam ih jela prvi put. Obicno  ih jedem u Kineskom restoranu  tamo su naravno najbolje ali ni ove u kucnoj varijanti nisu lose kad ih pozelimo.



Pripremite sos tako sto cete zagrejati  u serpici 1½ decilitra javorovog sirupa ili meda ( posto nisam bas sigurna da svako od nas ima javorovog sirupa kod kuce moze i med)
3 kasicice vanilinog secera,
3 kasicice secera,
1 kasicica sirceta,
1 do 2 kasicice rendanog djumbira ili djumbira u prahu. To sve izmesati i zagrejati malo da se ukusi i sastojci sjedine.

Za frititanje vam treba ( za ovu kolicinu)  4 banane podeljene ( kao na slici)






2 decilitara brasna
1 jaje
1 kasicica praska za pecivo
1 do 1½ decilitara hladne vode.
Umutiti zajedno brasno vodu i pecivo i u to dodati umuceno jaje .
Podeljene banane spustati u smesu i zatim ih stavljhati u vrelo ulje ( spremljeno i zagrejano otprilike na 175  stepeni)
Staviti nekoliko od jednom i prziti ( ulja treba da ima dosta u serpici  otprilike 5 cm od dna serpe) ne dugo dok porumene . Banane servirari na tanjiru sa kuglom sladoleda po zelji i sosem odozgo..


Нема коментара:

Постави коментар