петак, 29. мај 2015.

Pecurke u slanini


Pecurke u slanini ili hleba od pecuraka u slanini je idealan za prilog uz neko peceno meso i malo salate i mozete imati nedeljni rucak ili docekati goste sa tim. Pravila sam ga nekoliko puta ranijih godina  i sad sam resila ponovo da ga isprobam. Recept je uzet iz nekih nasih novina pre mnogo godina.Jako sam zadovoljna i sa ukusom i sa receptom.


Za 6 osoba je potrebno.
1sa,mpinjona ili vrganja,
300 grama sredine suvog hleba,
 3 jaja,
200ml mleka,
 100 grama rendanog sira ( kackavalja, parmesana)
 200 pancete ( grama slanine na reznjeve tanke )
 1 cen belog luka
 50 grama putera ( za przenje luka i pecurki )
 jedna veza persuna ( moze i smrzuti)
1 glavica crnog luka
, so
i biber
 Priprema....

 Hleba natopljen mlekom  posle 5 minuta pomesajte sa jajima.
 poredjate slaninu/ pancetu u formu kao na slici
 Pomesate isprzeni luk sa jajima i hlebom
 Zabodete cele pecurke u to
 Stavite preko rendani kackavalj....
 Zatvorite sve to pancetom...

 Ispeceno izvuci iz forme ( pusti dosta masti od slanine pa da bi se ta mast ocedila) mi sacekati da se malo ohladi pre serviranja
 Mi smo danas imali rostilj uz to...

Postupak pravljenja;

Od  kolicine pecurki ostavite 4-5 celih pecurki a ostale isecite na sitne listove
Izvucite sredinu hleba i izmrvite rukom i prelijte sa mlekom da malo se hleba omeksa
U tiganju na  puteru isprzite crni luk ( isecen na reznjeve) , dodajte beli luk ispasiran ( da bi ostavio vise mirisa) , dodajte pecurke ( ali samo one sto su isecene) i przite jos nekoliko minuta. dodajte soli ii bibera.
Ukljucite rernu na 190.
  Blago  izgnjecite hleba i  iscedite i stavite u jednu vecu ciniju, dodajte przene pecurke u to persun i jaja . Dobro promesajte da bi dobili kompaktnu masu.
Puterom namazite malo formu ( duguljasti kalup za hleba zapremine 1 litar) ili ga oblozite masnim / pek papirom .
Zatim taj kalup formu ( verovatno moze i kuglof manji nisam probala ali sigurno moze)oblozite listovima slanine/ pancete tako da krajevi vize sa strane ( da bi posle mogli da pokrijete tu smesu slaninom)
 Napunite kalup sa onom smesom i utisnite te pecurke u sredini i poravnajte masu
.Preklopite tom slaninom koja je virila vani i pecite u rerni oko pola sata.kada izvadite ostavite da se to malo ohladi i kasnije izvadite iz kalupa  na tanjir i posluziti  uz nesto sto sami odlucite sta ce biti.
Mi smo danas rostiljali pilece raznjice i  imali kupus salatu uz to.

Нема коментара:

Постави коментар