среда, 2. март 2016.

Zapeceni pire krompi r- Duchesse


Ukoliko volite krompir kao prilog uz vas rucak onda je ovo dobra ideja.Jako je ukusan a uz to i lepo izgleda na tanjiru kad se servira.




 Potrebno je ;
1 kg krompira za pire
soli
2 kasike putera
1 dec  slatke pavlake
2 zumanca
2 kasike rendanog kackavalja
1 kasicica sitno iseckanog persuna



Skuvati krompir kao i obicno kako kuvate za pire nekih 30 minuta pa kada se krompir skuvao ocedite vodu i ostavite krompir poklopljen bez vode u serpi jos 3 -4  minuta.Izpasirajte krompir i dodajte u njega soli , beli biber, pavlaku i zumanca jedno za drugim muteci mikserom i na kraju dodati malo persuna i rendani kackavalj.
Pleh za pecenje oblozi pek papirom.Uz pomoc kese za ukrasavanje kolaca praviti  male puslice ( kao na slici)
Staviti u predhodno zagrejanu rernu na 220 stepeni 10   do 12 minuta.
Jesti sa jelom od mesa.









Нема коментара:

Постави коментар